img

Баща увековечава умиращия си син, превръщайки го в супергерой в сърцераздирателна книга

/
/
/
575 Views

Най-опустошителната новина, с която можеш да се сблъскаш като родител, е, че детето ти страда от тежко заболяване. И ако се окаже, че състоянието е терминално, тогава навлизането в състояние на емоционален смут може да се почувства като неизбежна последица.Един баща обаче е решен да не оставя терминалното заболяване на собствения си син да разкъсва семейството му. За да си помогне да преживее това, Дарън Гаръуд превърща умиращия си син Джексън в измислен супергерой.

Таткото е написал серия от 10 книги, озаглавени „Джаксън Супергерой“, които оттогава са публикувани и всички представят сина му като централен супергерой.

Това е сърцераздиращият момент в Гарвуд, който чете откъс от книгите на сина си:

Джаксън, който вече е на четири години, се нуждае от постоянна грижа поради дегенеративно състояние, известно като болест на KRABBE – много рядко и често фатално разстройство на нервната система.

„Животът ни се разби, когато Джаксън е беше диагностициран, аз се опитах да изчистя всичко“, спомня си Гаръуд.

– Казаха ни, че е трябвало да живее само до две години. Исках да спра да мисля, исках да спя и никога да не се събудя. Но жена ми Ребека ме накара да осъзная, че Джаксън има нас, а аз трябваше да бъда там .

Да покаже колко рядко е заболяването; средно с нея се диагностицира само едно дете годишно. Гаръуд и съпругата му Ребека бяха запознати с разстройващата диагноза, когато Джексън беше само на девет месеца. Състоянието е силно повлияло на способността на Джаксън да се движи и вижда.

-При болестта , вие губите всяко умение, което сте постигнали – обяснява тъжният баща.

– Опитвам се да предам на Джаксън, че когато спиш, можеш да направиш всичко, което искаш да направиш.

Гаръуд беше вдъхновен да напише поредицата, когато съпругата му го попита дали смята, че техният син някога е мечтал и за какво е мечтал.

– От това реших да напиша Джаксън Супергерой – каза вдъхновеният баща. „Той може и да не е в състояние да направи много – състоянието засяга всичко, включително мозъка му. Но аз мога да му помогна да мечтае, като му чета.“

„Книгите наистина не отнемат много време да пишат, няколко дни най-много и винаги обичам да използвам думи, с които Джаксън е запознат“, добави той. „Изпратих ги на издателите миналия февруари и беше публикуван през октомври 2018 г. Бях развълнуван, след като продадох 4000 копия до Коледа.“

Дарън и Ребека Гаръуд също се надяват книгите да дадат на едногодишната сестра на Джаксън начин да се свърже с брат си, когато той вече не е наоколо.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не копирай! Пий едно кафе!