img

Принцът, който даде цялото си богатство за благотворителност

/
/
/
1174 Views

Да дариш на нуждаещите се – може би най-благородната кауза в света. Колцина от нас го правят? Обикновено даряваме малки суми – със СМС по време на шумно рекламирани кампании, например.

Но дарението, за което ще ви разкажем днес, е първо по рода си в света. 32 милиарда долара – такава крупна сума като дарение за нуждаещите се светът досега не е виждал.

 

Най-голямото дарение в световната история е дело на принца на Саудитска Арабия Ал-Валид бин Талал бин Абдулазиз ал-Сауд. Благородникът дари на благотворителн организация цялото си състояние, което се оценява на огромен размер, а именно 32 млрд. долара.

принцът на Саудитска Арабия

Според оценките на авторитетното издание “Форбс”, Ал Валид е най-богатият човек в Саудитска Арабия. И той реши да даде цялото си богатство за благотворителност. “Това е мой дълг към човечеството”, коментира арабският благодетел.

Според разработения грижливо план тази сума ще бъде разпределена между получателите през следващите няколко години. Основните области, за които ще отидат парите, ще бъдат борбата срещу последиците от природни бедствия, изграждането на училища и домове за сираци, борбата с различни болести, подпомагането на жените, изглаждането на културните противоречия и подобряването на качеството на живот в отдалечените райони на света.

принц Ал-Валид

“Няма ограничена времева рамка. В подходящо време цялото ми богатство ще отиде за добри дела. Вече голяма част от приходите ми отиват за това” – каза принцът. Невероятно.

“Няма да взема тези пари със себе си в гроба си, искам да послужат добре. Има толкова много хора, които се нуждаят от помощ. Някой най-накрая ще се възстанови от болестта, някой ще може да получи образование и да се установи нормално в живота. Това е мой дълг, имам възможност да направя този свят по-добро място и ще го направя. “

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не копирай! Пий едно кафе!