img

Сделката на века! Дисни купи Междузвездни войни, Спайдърмен, Семейство Симпсън и Отмъстителите за 71 милиарда долара!

/
/
/
364 Views

Disney приключи изкупуването на развлекателния бизнес на Fox за невероятните 71 милиарда долара, предаде АP. Така „Пепеляшка“, „Семейство Симпсън“, „Междузвездни войни“ и „Отмъстителите“ вече ще бъдат под един корпоративен покрив.

Сделката най-вероятно ще промени силно медийния пейзаж. Освен всичко тя проправя пътя на Disney да пусне стрийминг услугата Disney Plus по-късно през тази година. Това също така ще доведе до съкращаване на хиляди работни места заради дублиране на персонала в кинопроизводството на Fox и Disney.

С придобиването на студията, които стоят зад „Семейство Симпсън“ и „Екс-мен“, Disney цели да се конкурира по-успешно с технологични компании като Amazon и Netflix в привличането на зрителското внимание и повече долари.

Disney се нуждае от завладяващи телевизионни програми и филми, за да убеди зрителите да се регистрират и да плащат за още една стрийминг услуга. Компанията вече има класическите анимационни филми на Disney, „Междузвездни войни“, анимационното студио за компютърна анимация Pixar, Мъпетите и някои от героите на Marvel.

С изкупуването на Fox Disney може да прибави към тях и „Екс -мен“ на Маrvel и „Дедпул“ наред с програми, които се излъчват по каналите на Fox като FX Networks и National Geographic. Сред продукциите на Fox са и „Американците“, „Това сме ние“ и „Модерно семейство“.

Сделката ще помогне на Disney в бъдеще да контролира телевизионните програми и филми от началото до края – от създаването им до разпространението им чрез телевизионни канали, киносалони, стрийминг услуги и други начини, чрез които хората гледат развлекателни програми. Disney ще получи ценни данни за клиентите и навиците им за развлечение, които може да използва, за да продава реклама.

Главният изпълнителен директор на Disney Робърт Игър каза по време на телеконференция за финансовите резултати на компанията през февруари, че Disney Plus и другите пряко насочени към клиентите бизнеси са „Приоритет номер 1“ за компанията.

Кабелните и телекомуникационните компании изкупиха компаниите, които правят телевизионни програми и филми, за да се конкурират в променящия се медиен пейзаж. Въпреки че интернет доставчици като AT&T и Comcast пряко контролират достъпа на клиентите си до интернет по начин, по който Amazon, YouTube и Netflix не го правят, те все още са заплашени, тъй като тези стрийминг услуги печелят популярност.

AT&T купи Time Warner миналата година за 81 милиарда долара и вече пусна собствена стрийминг услуга. Така гледаш телевизия с каналите на Time Warner, като TBS и TNT, за 15 долара на месец.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не копирай! Пий едно кафе!