img

Тази къща на бъдещето се намира в Северозападна България и събра погледите на света! снимки

/
/
/
1068 Views

Винаги сме харесвали I/O Architects – от забавния им блок в столичния квартал Люлин до завършената преди няколко месеца бетонна къща в Търговище. Нямахме съмнение какво да очакваме от още един дом, проектиран от тях в североизточна България. Проектът носи името Observation House съвсем уместно – сградата се намира на върха на хълм, от който се открива гледка към околните ниви и ливади. Фактът, че около нея няма близки сгради обяснява и избора на стъкло за голяма част от фасадата й. Друга пък е изцяло от габиони, с което напълно ни спечели.

Стените на всекидневната всъщност са витрини, от които получавате 360-градусова гледка към околността. Солидното количество дърво в интериора дава усещането за топлина и скътаност, допълнени от тъмните мебели и ретро килим. Обраният стил на интериора си личи дори в банята, където също преобладава дървото. Полиран бетон – странно ли ще е да кажем, че гаражът е от любимите ни места в Observation House? / От Аntre

2 Comments

  1. Какво стана с мита за западналия северозапад на България хахаха. Чудесни решения ! Ако е и енергийно-независима, или поне пасивна … е-хеее, искам и аз.

  2. Какво стана с мита за западналия северозапад на България хахаха. Чудесни решения ! Ако е и енергийно-независима, или поне пасивна … е-хеее, искам и аз.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не копирай! Пий едно кафе!