Зрял капитализъм: Вече продават свеж въздух от Алпите!

Зрял капитализъм: Вече продават свеж въздух от Алпите!

Една от най-карикатурните новини за състоянието на модерното общество пристигна от Швейцария – тамошният старт-ъп Swiss Alpin Air планира да организира доставки на… свеж планински въздух от Алпите, като за таргет-аудитория са определени жителите на най-замърсените градове на планетата (по данни на Световната здравна организация те са в Китай, Иран и Индия).

Целта на предприемачите, естествено, не е благотворителна, дори напротив – един седемлитров флакон с алпийски въздух ще се продава за 21 долара, а от компанията-„производител“ са категорични, че шишенцето гарантира цели 120 вдишвания.

„Всяка година туристите пристигат тук, за да се насладят на прекрасните гледки и да изпълнят дробовете си с чист планински въздух – именно той е сред основните притегателни, тъй че няма причина да не се изнася. Швейцария отдавна експортира вода, шоколад и сирене – щом въздухът ни е най-свеж на цялото земно кълбо, защо да не дадем възможност на хората да го употребяват, без да им се налага да пътуват?“, оправдават се представители на Swiss Alpin Air.

 

 

Още:

Трябва да напуснем Земята до 100 години!

Оригиналният материал е в Esquire.ru

Коментари

wave